SupraCruz -Medium SupraCruz -Medium

SupraCruz 

”Det perfekte paravaneflåd” (Fisk og Fri -nr 1, 2015) 


Efter år av utveckling släpptes våren -15 SupraCruz, en verklig premiumparavan, byggd att vara den bästa paravanen på marknaden för trolling i höga farter, hög sjö, stora beten och långa linsläpp. Till skillnad mot dess föregångare (LSP) så är SupraCruz oerhört lättfiskad och extremt pålitlig även i mycket hårt väder och plogar brett även vid väldigt snabba ytterkurvor utan att på något sätt vara ryckig eller hoppig. En egenskap som är väldigt viktigt för att så snabbt som möjligt kunna manövrera tillbaks till fläckar med huggvillig fisk. SupraCruz är, till skillnad från vissa andra paravaner, dessutom väldigt bekväm att veva in och drilla fisk med. 

Den patenterade återfjädrande vingen, signumet för Ghostparavaner, återfinns på SupraCruz i en annorlunda, effektivare och nu mycket hållbar version, där fjädringen mestadels beror på att vingen sitter mellan bussningar av RTV-silikon. Detta tillsammans med paravanens utformning av transparent polycarbonatplast gör att den tål rejält hårda trots sin låga vikt. Att trampa på paravanen är inga som helst problem. 

Paravanens strömlinjeformade rodervikt på är pulverlackad i svart och placerad på optimal position för bästa stabilitet. Varje snitt, skärning, detalj har under lång tid optimerats för funktion, hållbarhet och låg vikt. Scotty® Power Mini Grip Plus linklämma samt Berkley® Easy Clip™ beteslås är monterade som standard. Färgerna på flytkroppen återfinns i vit, fluogul och fluoröd, där de senare utgörs av UV-beständig gummicoat med extremt bra synlighet. 

 

SupraCruz finns i två storlekar; Small och Medium. Mediumstorleken är det givna valet vid tungt vandringslaxfiske eller gäddtrolling med monsterbeten. Paravanens höga bärighet och dragstyrka gör att blysänken långt över 100g, eller flashers, lätt kan användas. Smallstorleken rekommenderas varmt till röding, gös, eller exempelvis öringtrolling. 

Läs Morgan Lewins recension.